X

Lista

Nowe bánh mì na Bakalarskiej i Ramen Day w Uki Uki

Dzisiaj krótka prasówka. (więcej…)

Piotr Górecki

Stir fry z homara w stylu kantońskim (cong jiang longxia 蔥薑龍蝦)

Mając do czynienia ze świeżym homarem do jego przygotowania nie trzeba wiele. Prawdziwe wyzwanie pojawia się jednak wtedy kiedy produkt…

Wiktoria Górecka

Aleja Smaków Azjatyckich w Wólce Kosowskiej

Nawet nie wiecie jak się dla Was poświęcamy! Po porannej uczcie "do pełna" w Yến Béo poszliśmy testować bánh mì…

Piotr Górecki

Zestawy w Korea Town

Trochę zaczyna mnie już przerażać kult sezonowości, który dosłownie oznacza szparagi wszędzie i we wszystkim. Na ich koreański sposób podania…

Piotr Górecki

Wólka Kosowska – a może edycja wegańska?

Nie ma to jak śniadanie z rodziną i przyjaciółmi w Wólce, które przeciąga się do godziny 14. Już za tydzień wyjazd…

Piotr Górecki

Powrót do Hanoi

Nagle ostatniego dnia wyjazdu do Wietnamu okazuje się, że aparat odmówił współpracy (a właściwie jedyna pusta karta SD). I jak…

Piotr Górecki

Domowa kombucha

Nawet najbardziej zimna wiosna nie powstrzyma naszej energii do upraw i hodowli. W domu dżungla, na tarasie przywiezione z podróży…

Piotr Górecki

Zatoka Hạ Long

Być na północy Wietnamu i nie odwiedzić zatoki Hạ Long? Nie godzi się! Zwłaszcza, że ten skarb światowego dziedzictwa UNESCO…

Piotr Górecki

Omakase w Sushiya – family and friends

Do Wietnamu wrócimy (na fejsbuku) niebawem, ale najpierw dzielimy się z Wami zdjęciami z wyjątkowej kolacji w Sushiya, gdzie zaskakiwał…

Piotr Górecki

Hanoi z To To Pho

A z Osaki tylko 4,5 godziny do Hanoi - szkoda nie skorzystać, prawda? Wsiadłam więc w samolot, żeby przywitać na…

Piotr Górecki