Nowe bánh mì na Bakalarskiej i Ramen Day w Uki Uki
Dzisiaj krótka prasówka. (więcej…)
Dzisiaj krótka prasówka. (więcej…)
Mając do czynienia ze świeżym homarem do jego przygotowania nie trzeba wiele. Prawdziwe wyzwanie pojawia się jednak wtedy kiedy produkt…
Nawet nie wiecie jak się dla Was poświęcamy! Po porannej uczcie "do pełna" w Yến Béo poszliśmy testować bánh mì…
Trochę zaczyna mnie już przerażać kult sezonowości, który dosłownie oznacza szparagi wszędzie i we wszystkim. Na ich koreański sposób podania…
Nie ma to jak śniadanie z rodziną i przyjaciółmi w Wólce, które przeciąga się do godziny 14. Już za tydzień wyjazd…
Nagle ostatniego dnia wyjazdu do Wietnamu okazuje się, że aparat odmówił współpracy (a właściwie jedyna pusta karta SD). I jak…
Nawet najbardziej zimna wiosna nie powstrzyma naszej energii do upraw i hodowli. W domu dżungla, na tarasie przywiezione z podróży…
Być na północy Wietnamu i nie odwiedzić zatoki Hạ Long? Nie godzi się! Zwłaszcza, że ten skarb światowego dziedzictwa UNESCO…
Do Wietnamu wrócimy (na fejsbuku) niebawem, ale najpierw dzielimy się z Wami zdjęciami z wyjątkowej kolacji w Sushiya, gdzie zaskakiwał…
A z Osaki tylko 4,5 godziny do Hanoi - szkoda nie skorzystać, prawda? Wsiadłam więc w samolot, żeby przywitać na…