X

Aleja Smaków Azjatyckich w Wólce Kosowskiej

Nawet nie wiecie jak się dla Was poświęcamy! Po porannej uczcie „do pełna” w Yến Béo poszliśmy testować bánh mì i kozinę (dê tái chanh) z nowo powstającej „Alei Smaków Azjatyckich” (lokalizacja Google Maps). Jeśli to miejsce się sprawdzi – zaktualizujemy naszą wólkową listę polecanych lokali. Byliśmy jedynymi osobami w alei, które nie piły alkoholu. Może następnym razem.

Wrażenia? Dobry początek. W przypadku bánh mì jak zwykle najbardziej problematyczna jest bagietka i tutaj liczymy na progres w przyszłości. Kozina nie była podana ze wszystkimi najczęściej spotykanymi dodatkami, ale sposób obróbki mięsa i jego aromat wskazuje, że szef kuchni naprawdę zna się na rzeczy. Jesteśmy pod wrażeniem.

Podsumowując – jest dobrze i liczymy, że będzie jeszcze lepiej.

Dzisiaj wraz z Ernest Perepeczo spotkaliśmy też Marcin Wojtasik (Yatta Ramen), Takehiko Okazaki (CHOYA Umeshu Global) i wielu innych znajomych oraz nowych znajomych podczas Festiwal Kulinarny Smaki Azji i Pacyfiku w Muzeum Azji i Pacyfiku. Dzięki za wspólny czas!

Podobne wpisy