Zdarza się Wam narzekać na lokale z azjatycką kuchnią w Warszawie? Czas z tym skończyć i zabrać się do gotowania, bo nie ma żadnego usprawiedliwienia dla słodkiego i rozgotowanego pad thaia 😉
Właśnie ruszyła Szkoła 7 mistrzów woka. Co drugi poniedziałek spotykamy się w studiu kulinarnym Polish Your Cooking, aby wspólnie przygotowywać w 100% autentyczne dania oraz pogadać o tym co się je, dlaczego i jak w dalekim Singapurze, Indonezji, Malezji, Wietnamie czy Korei. Pojawiam się na warsztatach gościnnie, żeby chłonąć atmosferę i zapachy Azji, ale też podpatrzeć ekspertów w akcji. Prowadzący to przedziwna grupa kulinarnych freaków, którzy nie tylko bezkompromisowo gotują, ale i kochają jeść.
Zresztą sami zobaczcie – mam dla Was kilka zdjęć z pierwszych warsztatów. Marcin Wojtasik, ekspert food studies, wprowadził nas w zupełnie nieznany w Polsce świat kuchni nonya, łączącej wpływy chińskie i malezyjskie. Dość powiedzieć, że zapach pasty krewetkowej, trawy cytrynowej i chili pozostanie ze mną na długo 😉