Nasi przyjaciele wrócili właśnie z wyprawy kulinarnej do Malezji i Indonezji, przywożąc ze sobą wspomnienia smaków, egzotyczne produkty, a przede wszystkim mnóstwo inspiracji. Żeby ten twórczy potencjał jakoś spożytkować postanowili zorganizować kolację w duchu self-cookingu. W menu: rendang (w składzie m.in. wołowe serca)*, szaszłyki sate na trawie cytrynowej z sosem orzechowym oraz singapurska curry laksa z krewetkami, tofu i kurczakiem. Pycha!
Dzielimy się zdjęciami, a jeśli i Wy chcecie oswoić smaki Bali to zapraszamy na warsztaty kulinarne organizowane przez nasz kolektyw Asian Food Foundation 3 marca o godz. 18 w restauracji Kuchnia Otwarta w Warszawie.
*Rendang został uznany za najlepszą potrawę na świecie według 35 tysięcy uczestników sondażu interenetowego Your pick: World’s 50 best foods zorganizowanego przez CNN International w 2011 r.