main

[SZORTY]

Singapur miasto streetfoodu

2016-04-08

Właściwie każde warsztaty kolektywu Asian Food Foundation są wyjątkowe, ale te miały zupełnie nową formułę. Zamiast redukować czy upraszczać przepisy na czasochłonne dania prowadzący zdecydowali się przygotować potrzebne składniki z wyprzedzeniem. Dlatego ugotowali chińskie jajka herbaciane, kurze łapki i kleisty ryż z sosem sojowym, a 2 tygodnie wcześniej nastawili żółtka marynowane w solance. Było pysznie!

tajski streetfood
tajski streetfood
tajski streetfood
tajski streetfood

Jeśli te specjały kuchni nyonya (Chińczyków zamieszkujących Singapur i Malezję) pobudziły Wasze ślinianki do pracy to znaczy, że na kolejne warsztaty powinniście dotrzeć i Wy. Zobaczcie nasze zdjęcia z przygotowywania naleśników popiah z suszonymi krewetkami, bak chang – piramidalnych pakiecików z ryżu kleistego (które samodzielnie zawijaliśmy w liście bananowca) oraz katong laksy z krewetkami i świeżą wietnamską miętą.

tajski streetfood
tajski streetfood
tajski streetfood
tajski streetfood
tajski streetfood
tajski streetfood