Syryjska sałatka z pietruszki (tabbule)
Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie.…
Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie.…
Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie.…
Wszystko jedno czy jesteście typem gastroturysty czy wręcz odwrotnie: podczas podróży zdobycie i spożycie posiłku ma Wam zająć minimalną ilość…
W koreańskiej restauracji Onggi o wiele ważniejsza od kulinariów jest przestrzeń. (więcej…)
Tanabata (七夕羊羹) to w dosłownym tłumaczeniu siódmy wieczór. Ten najbardziej szczęśliwy, w którym spełniają się marzenia przypada na 7. lipca,…
Ramen to tylko ułamek bogatej karty Shoku, warszawskiej restauracji fusion, dlatego zamiast z uporem maniaka doskonalić się w produkcji alkalicznego…
Na to otwarcie czekaliśmy naprawdę długo. Na Ochocie powstało wyjątkowe miejsce, łączące oldschoolowy warszawski klimat i japoński minimalizm. W autorskim…
Wiecie co jest najtrudniejsze przy zamawianiu chińskich dań? Ich metaforyczne nazwy! Czego się bowiem możemy spodziewać po tofu, które w…
Żar lejący się z nieba nie sprzyja objadaniu się ramenem – ciężkim wieprzowym wywarem oblepiającym usta i zatykającym żołądki pszennym…
Chociaż na naszych językach rządzą zwykle kuchnie Azji, to w przypadku deserów Europa nie ma sobie równych. Nowoczesne trendy cukiernictwa…