X

Lista

Iggy Pizza – najlepszy lunchowy deal we Wrocawiu?

Wstyd (a może i nie wstyd) się przyznać, ale większe rozeznanie w pizzach neapolitańskich mamy w Neapolu i Wrocławiu niż…

Piotr Górecki

Sajgon: gdzie jeść, spać i bywać?

Sajgon nie jest dla wszystkich. To metropolia, w której sercu pieją koguty, a w gęstym tłumie mieszkańców, pośród 7,4 miliona motorów,…

Wiktoria Górecka

Haru Kimbap w Sulejówku – Korea w domowym wydaniu

Na hasło "zjedzmy coś koreańskiego" w moim umyśle bezwolnie pojawia się myśl o wylaniu na siebie oleju sezamowego i wytarzaniu w…

Wiktoria Górecka

Shoyusz, czyli ramen pop-up Kohei Yagi x Arigator

To nie przypadek, że szczyt światowej popularności ramenu zbiegł się z odwrotem od kuchni wysokiej. Zerwanie z kelnerskich dłoni białych…

Wiktoria Górecka

Cafe Crystal – koreański mrożony deser bingsu

Czy próbowaliście kiedyś przygotować samodzielnie lody? My tak. Zdaliśmy sobie dzięki temu sprawę, że nawet najbardziej naturalna kremowość kryje w sobie…

Wiktoria Górecka

Tokio: jak zjeść kulinarną stolicę świata?

W samolocie do Tokio dostaję ataku paniki. Za każdym razem! Łapię kolejne oddechy tylko po to, aby nie zapowietrzyć się…

Wiktoria Górecka

10 ramenów w Mugi

Ramen w menu nowej restauracji to znany i sprawdzony sposób na zainteresowanie i skuszenie lokalnych foodies do odwiedzenia lokalu. My…

Piotr Górecki

Dlaczego gastro-celebryci masakrują kulinarne klasyki?

Niedawno opublikowałem tutaj tekst o kulinarnym autentyzmie za wszelką cenę. Temat kontrowersyjny i bardzo subiektywny. W poprzednim wpisie skłaniałem się…

Piotr Górecki

Jak smakuje sushi o którym śnił Jiro?

Nasze marzenia o sushi, tym lepszym, podobnie jak w przypadku wielu osób, rozpoczęły się od kultowego filmu Jiro śni o…

Wiktoria Górecka

Gdzie zjeść najlepszą pizzę w Neapolu?

Byliśmy naprawdę zaskoczeni zainteresowaniem, jakim cieszył się nasz krótki wypad do Włoch. Jedna z ulubionych destynacji Polaków nadal budzi duże…

Piotr Górecki