Laboratorium smaków i emocji
To właśnie te elementy sprawiają, że jedzenie jest czymś więcej niż odżywianiem organizmu, estetyczną kontemplacją czy fenomenem kulturowym obwarowanym normami…
To właśnie te elementy sprawiają, że jedzenie jest czymś więcej niż odżywianiem organizmu, estetyczną kontemplacją czy fenomenem kulturowym obwarowanym normami…
Jej obowiązkowym punktem jest przenośne uliczne stoisko, na którym skwierczy grillowany papier ryżowy ze smakowitymi dodatkami. Ten studencki przysmak zdobył serce brata…
Na pierwszy ogień poszła niedawno odznaczona restauracja, ale obeszliśmy się smakiem z powodu ponad miesięcznego czasu oczekiwania na rezerwację stolika,…
Najważniejszy jest finalny produkt – danie, które szczerością chwyta za serce. Dla którego wracamy do najbardziej zapyziałych miejsc z plastikową…
Angażując się w przygotowania przekonaliśmy się, że za magią wyjątkowego wieczoru, kryje się ciężka praca zastępu ludzi. Włączając rodzinę. Od…
Pierwszy letni weekend już za nami, tak jak i warsztaty „Niezwykła kuchnia wietnamska” w ramach kulinarnego festiwalu Good Food Fest…
Jak przeciwdziałać temu zjawisku? W chińskiej restauracjiChina Garden sprawdziliśmy kilka metod, które okazały się skuteczną drogą do satysfakcjonującego posiłku. Po…
Aromatyczna kaczka z majerankiem, otoczona wieńcem pieczonych jabłek, pojawiała się na moim rodzinnym stole rzadziej niż pieczeń z dzika czy…
Nie daliśmy porwać się gorączce sobotniej nocy muzealnej, dlatego wytyczyliśmy alternatywny miejski szlak, aby nakarmić wszystkie zmysły. (więcej…)
W Kobyłce prawie city, sezon grillowy w pełni. Zajęci pracą pozazdrościliśmy sąsiadom kuszących nas aromatem skwierczących mięsiw i przygotowaliśmy wietnamski…