Ryżowe naleśniki bánh cuốn (bezglutenowe)
Mieszkając w Wietnamie znacznie ograniczyłam spożywanie glutenu jedząc głównie ryż, zrobione z niego makarony, spring rollsy, kluski i naleśniki. I…
Mieszkając w Wietnamie znacznie ograniczyłam spożywanie glutenu jedząc głównie ryż, zrobione z niego makarony, spring rollsy, kluski i naleśniki. I…
Gâteau mille crêpes to klasyka francuskiego cukiernictwa, ale zdecydowanie wolę jego japońskie oblicze ze sproszkowaną herbatą matcha. Chociaż nazwa tortu…
Kiedy dowiedzieliśmy się, że w pierwszy weekend nowego roku na warszawskim Solcu zjemy jak u Davida Changa, nie mogliśmy doczekać…
Na wstępie: żadni z nas kolekcjonerzy gwiazdek, ale tym, czego doświadczyliśmy dzielimy się z Wami. Tak po prostu. (więcej…)
W naszej wielokulturowej rzeczywistości świątecznych dni jest aż nadmiar, dlatego wybieramy z nich to, co naszym zdaniem jest najlepsze. W…
W kwestii ramenu nie jesteśmy purystami, dlatego łakomie przyglądamy się kreatywnym interpretacjom tego japońskiego klasyka. Łatwo się zatem domyślić, że…
Warszawę opanował szał. O ramenie się mówi, ramen się jada, ramen wciska się w karty restauracji, które specjalizują się w…
Jedni rozkoszują się ciszą i kontaktem z naturą, my urlop lubimy spędzać w mieście. W ciągu dwóch intensywnych dni wychodziliśmy…
Przepis jest ekstremalnie prosty i szybki. Najtrudniejszym zadaniem będzie zdobycie zielonej papai, ponieważ dojrzała pod względem smaku i struktury zupełnie…
Jest coś specjalnego w owocach pomelo. Kiedy palcami rozrywam skórę i odzieram grubą błonę w powietrzu zaczyna unosić się ich…