X

Lista

5 trendów na polskim rynku sushi

#1 Bezsprzecznie rządzą futomaki na wypasie (około 50 zł za 6-8 kawałków) w autorskiej wersji sushimasterów, ale nam ten amerykański…

Wiktoria Górecka

Wietnamski deser z ziarnami lotosu i czarną galaretką

Desery chè smakują najlepiej podczas oberwania chmury – ta mieszanka gorąca i potoków wody nadaje wietnamski klimat każdemu miejscu ;)…

Wiktoria Górecka

10 trików na spring rollsy

Surowe sajgonki, spring rollsy, summer rollsy, nem cuốn, gỏi cuốn – to wietnamskie danie nie jedno ma imię, ale najważniejsza…

Wiktoria Górecka

To To Pho: ekscytujący niedzielny brunch

Jeśli myśleliście, że wietnamska rewolucja kulinarna się wyprztykała to jesteście w błędzie! W warszawskich lokalach To To Pho nie tylko…

Wiktoria Górecka

Restauracje (nie tylko) dla dzieci

Dziecko w restauracji to temat, który wzburza serca i umysły wielu Polaków. Zapominamy jednak, że w stosunkowo nowej dla nas…

Wiktoria Górecka

Sekretny składnik phở: suszone sikwiaki

Jeśli siedząc nad miską gorącego phở zastanawialiście się dlaczego Waszej zupie brakuje głębi smaku, to odpowiedź jest prosta – za…

Wiktoria Górecka

Sagarmatha Nepal: szczyt nepalskiej gastronomii

Warszawska Wola to inny stan świadomości. I chociaż dzielnica ta zmienia się wraz z kolejnymi warstwami nowych tynków, asfaltowych nawierzchni…

Wiktoria Górecka

Zupy Azji: phở

Otwieracie menu w azjatyckiej restauracji i macie problemy z wymówieniem nazw dań? Nie wiecie dlaczego w Waszym ulubionym ramenie pływa…

Wiktoria Górecka

Fokim: gastro-ekstremiści

Oj, zawrzało od emocji, kiedy pojawiło się nowe phở i kimchi w mieście! Kulinarni puryści omijają Fokim szerokim łukiem, ale…

Wiktoria Górecka

Temari: kwitnące sushi

Zieleń wybuchła, wszystko kwitnie, a ja mam wrażenie, że opętani ideą sezonowości paradoksalnie co roku odgrzewamy stare kotlety. Jak szparagi…

Wiktoria Górecka