X

Lista

Ramen odznaczony gwiazdką Michelin pierwszy raz w Polsce!

I stało się. Mieliśmy niepowtarzalną okazję zjeść (i przyrządzić we własnej kuchni) ramen z Tsuta – pierwszej na świecie restauracji…

Wiktoria Górecka

To To Pho: homary w streetfoodowym menu

Tego jeszcze nie było - podczas niedzielnego brunchu w To To Pho pojawiły się homary. Wprawdzie w Wietnamie te skorupiaki…

Wiktoria Górecka

10 wietnamskich świeżych ziół, które powinieneś znać

To właśnie świeże zioła sprawiają, że kuchnia wietnamska jest tak wyjątkowo aromatyczna. Towarzyszą wielu potrawom, piętrząc się na stołach zielonymi…

Wiktoria Górecka

Kupiłam żywe kraby i co dalej?

Odkrywamy Wólkę Kosowską, a właściwie znajdujący się tam kompleks hal targowych o dominująco azjatyckim profilu, wciąż na nowo. Dlaczego? Bo…

Wiktoria Górecka

Wołowe policzki po wietnamsku (bò kho)

Istnieje tysiąc wersji przepisu na duszoną wołowinę po wietnamsku, ale w żadnej z nich nie stosuje się policzków wołowych. A…

Wiktoria Górecka

Wyprawy kulinarne do Wólki Kosowskiej

Od lipca razem z Linh Nguyen, szefową kuchni i właścicielką To To Pho, organizujemy wyprawy kulinarne do Wólki Kosowskiej, w…

Wiktoria Górecka

Bób po syryjsku (foul moudamas)

Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie.…

Wiktoria Górecka

Tatar cielęcy z kaszą bulgur (kibbeh nayeh)

Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie.…

Wiktoria Górecka

Smażone ciasto z kwiatami pomarańczy (kunafa)

Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie.…

Wiktoria Górecka

Syryjski domowy falafel

Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie.…

Wiktoria Górecka