Live cooking Asam Laksa by Marcin Wojtasik
Gdzie spotkać Indonezyjczyków w Warszawie? Oczywiście w Warung Jakarta. Restauracja ta ukrywa się w samym centrum miasta, ściągając w swe…
Gdzie spotkać Indonezyjczyków w Warszawie? Oczywiście w Warung Jakarta. Restauracja ta ukrywa się w samym centrum miasta, ściągając w swe…
Znajomi Japończycy w Polsce przeżywają kulturowy szok – jak można gotować na tak twardej wodzie? Połowa smaku składników uwięziona jest…
To nasz człowiek w Krakowie – Bożena. Trochę jak my rozdarta jest pomiędzy różnymi kuchniami świata, ale w tej całej…
Przygotowałam dla Was bardzo subiektywny przegląd nowości ze świata gastro prezentowanych podczas największych w Azji targów jedzenia i napojów –…
Dostałam ostatnio maila z bardzo precyzyjnymi pytaniami dotyczącymi przepisu na phở. I powiem Wam, że nie ma nic przyjemniejszego od…
O tym katowickim miejscu jest ostatnio naprawdę głośno – mimo, że oficjalny fanpejdż Little Hanoi and more może na to…
Podczas, gdy David Chang ogłosił koniec ramenu już wieki temu, my do znudzenia jesteśmy nim... zafascynowani. Po przetestowaniu mocnych tokijskich…
Trudno w to uwierzyć, ale w Wólce Kosowskiej było już z nami ponad 250 osób! I chociaż każda nasza wyprawa…
Prawie każdego dnia w środku nocy grupa 120 osób z całego świata grzecznie siada na podłodze poczekalni Targu Tsukiji w…
Jak to robimy, że w barach, gdzie króluje kurczak w cieście udaje nam się upolować autentyczną wietnamską kuchnie? To proste…