X

Lista

Yatta Ramen wreszcie otwarty!

Kiełkującej idei ramen shopu Przemka i Marcina przyglądamy się od samego początku. Nie dość więc, że nie wierzymy w obiektywizm…

Wiktoria Górecka

Czytaj bloga, nie tytuły

Dzisiaj krótki i okołojedzeniowy tekst o naszych rekomendacjach restauracji. Na blogu nie ma typowych recenzji - dzielimy się jedynie naszymi…

Piotr Górecki

Sushiya w niedzielę najlepszą restauracją w Polsce?

Od otwarcia Sushiya minął już rok. Ależ to szybko zleciało! Naszą pierwszą wizytę z końca czerwca 2017 roku pamiętam jak…

Piotr Górecki

Arigator kontratakuje!

Arigator zaczął z wysokiego C. Wyjątkowo dopracowany estetycznie lokal, konceptem przypominający japońske ramenya, własny makaron z japońskiej mąki oraz dobrze…

Piotr Górecki

Jiro ramen już za chwilę w Yatta Ramen!

Za każdym razem kiedy pomyślę - "oho, robi się ciepło, teraz Polacy na pewno przestaną jeść ramen!" pojawia się nowy…

Wiktoria Górecka

BAZAR Koszyki Street Food

Hala Koszyki narobiła sporo szumu w Warszawie, ale po roku kiedy już wszystkim nieco opadło ciśnienie przyszedł czas na zmiany.…

Wiktoria Górecka

Pogoda w Wietnamie – planowanie wyjazdu

Od pachnących grillowaną wieprzowiną ulic Hanoi po przyczajony w delcie Mekongu Sajgon - wszędzie da się usłyszeć język polski. I…

Wiktoria Górecka

MOD – menu inspirowane Japonią

Czy też macie takie kulinarne miejsca, w których lądujecie, gdy nie możecie się zdecydować w którym lokalu zjeść? My w…

Piotr Górecki

Baozi pani Wang

Nie możemy się zdecydować, które chińskie pierożki kochamy bardziej: delikatne jiaozi (饺子, czyt. działcy) czy drożdżowe pampuchy baozi (包子, czyt. bałcy)…

Wiktoria Górecka

Kohei Yagi – testy nowych ramenów w Uki Uki

Zawsze mi się wydawało, że istnieje prosta zależność - wyższe temperatury, niższe zainteresowanie treściwym ramenem. Tymczasem Kohei Yagi w Uki Uki przygotowuje…

Wiktoria Górecka