X

Warsztaty kuchni wietnamskiej z Pyzą

To jest dopiero news! Wreszcie poza wspólnym jedzeniem w Wólce Kosowskiej będę miała okazję z Wami pogotować i to w nie byle jakim miejscu, a w Instytucie Sztuki Kulinarnej. Brzmi poważnie i słusznie, bo studio kulinarne znane niektórym pod dawną nazwą Masala/Skład Bananów od lat specjalizuje się w kursach kuchni świata. Większość trenerów to cudzoziemcy na stałe mieszkający w Polsce, którzy przekazują znane z rodzinnego domu smaki, ale w tym zacnym gronie znalazło się też miejsce dla odjechanych pasjonatów i w tym przypadku kraj pochodzenia nie ma nic do rzeczy.

Na warsztatach kuchni wietnamskiej poza klasykami takimi jak pho czy banh mi, przygotuję z Wami mniej znane, ale równie autentyczne dania, pełne świeżych ziół takich jak pachnotka, dziki pieprzowiec czy rybia mięta. Pogadamy też o tym jak rozpoznać oryginalny smak, jakie zamienniki można stosować dla egzotycznych składników, a gdzie zaopatrzyć się w te niezbywalne. Ci, którzy mnie znają osobiście wiedzą jak lubię jeść, dlatego z warsztatów na pewno nie wyjdziecie głodni, a nawet przygotujemy coś na wynos, żebyście nieśli w świat nowinę o uzależniającej mocy sosu rybnego 😉 Do zobaczenia przy stole!

Szczegóły i terminarz kursów znajdziecie na stronie Instytutu Sztuki Kulinarnej.

Zdjęcia: Ania Matuszczak thefakerolls.com

Podobne wpisy