X

Singapur miasto streetfoodu

Właściwie każde warsztaty kolektywu Asian Food Foundation są wyjątkowe, ale te miały zupełnie nową formułę. Zamiast redukować czy upraszczać przepisy na czasochłonne dania prowadzący zdecydowali się przygotować potrzebne składniki z wyprzedzeniem. Dlatego ugotowali chińskie jajka herbaciane, kurze łapki i kleisty ryż z sosem sojowym, a 2 tygodnie wcześniej nastawili żółtka marynowane w solance. Było pysznie!

Jeśli te specjały kuchni nyonya (Chińczyków zamieszkujących Singapur i Malezję) pobudziły Wasze ślinianki do pracy to znaczy, że na kolejne warsztaty powinniście dotrzeć i Wy. Zobaczcie nasze zdjęcia z przygotowywania naleśników popiah z suszonymi krewetkami, bak chang – piramidalnych pakiecików z ryżu kleistego (które samodzielnie zawijaliśmy w liście bananowca) oraz katong laksy z krewetkami i świeżą wietnamską miętą.

Podobne wpisy