10 przykazań blogera kulinarnego – jak nie wkurzać czytelników
Zaskoczył mnie aż tak duży odzew na tekst o dobrych praktykach współpracy na linii bloger-restaurator. W komentarzach pojawiło się sporo…
Zaskoczył mnie aż tak duży odzew na tekst o dobrych praktykach współpracy na linii bloger-restaurator. W komentarzach pojawiło się sporo…
Wrocław zawsze gościł nas (zbyt) intensywnie. Przyjeżdżaliśmy tu na chwilę i nie mieliśmy wystarczająco dużo czasu, żeby poczuć atmosferę tego…
Obrzeża Wrocławia mogą brzmieć dość kontrowersyjnie jako kulinarna destynacja, szczególnie kiedy w grę wchodzi kuchnia koreańska. To jednak tylko pozorny…
Zupełnie niedawno w gastro-światku zawrzało. A zasięg tej afery szybko wykroczył poza kulinarną bańkę restauratorów, kucharzy, blogerów kulinarnych i tak…
Temat upałów rozpala ostatnio serca wielu osób, a chłodniki - najskuteczniejsza polska broń do walki z nimi zdaje się być…
Wszyscy lubimy takie historie. "Rzucił korpo, żeby wreszcie...". Taki tytuł gwarantuje zainteresowanie, ale tym razem jest po prostu prawdziwy. Nasza…
Gado Gado, to wspomnienie po Warung Jakarta pomnożone przez potencjał już nie tylko kuchni Indonezji, ale również Malezji, Singapuru oraz…
Za sprawą Alicji i Alona Than oraz wszystkich osób biorących udział w organizacji tego wydarzenia, w 2019 roku eliminacje World…
Jeśli tak mają wyglądać problemy z dostępnością ryb podczas omakase, to ja jestem za! Wczorajsza kolacja mogła nie dojść do…
Czy mogę już zacząć świętować? Przyszły złote czasy dla azjatyckiej gastronomii w Polsce – nowe lokale nie tylko powstają, ale…