Wietnamska rewolucja kulinarna
Przekonanie właścicieli lokali gastronomicznych i kucharzy, że klient nieobyty z autentycznymi smakami dalekich stron nie pokocha ich taką samą bezwarunkową…
Przekonanie właścicieli lokali gastronomicznych i kucharzy, że klient nieobyty z autentycznymi smakami dalekich stron nie pokocha ich taką samą bezwarunkową…
Podobno zamiast ryby lepiej dać wędkę, dlatego dzisiaj nie będzie przepisu. Będzie coś lepszego! Co sprawia, że kaczka jest idealna? …
W styczniu blogosferę opanowały podsumowania minionego roku, my jednak z głowami w Azji wciąż czekamy na 19 lutego, kiedy to…
Wiedzeni przykładem bohaterów japońskiego westernu Tampopo zaglądamy do garnków, wypytując o składniki wywaru i pochodzenie pszennego makaronu, jednak sekret idealnego…
Jedynym plusem mroźnej pogody jest przyjemność powrotu do domu pachnącego karmelizowanym boczkiem z kokosem. O tej porze roku egzotyczne zioła…
Drugi tydzień listopada zaskoczył nas słońcem, jednak nie dajmy się zwieść – do naszych drzwi skrada się zima. Zanim zwolnimy…
Często słyszymy, że przygotowanie azjatyckich potraw w polskich warunkach jest trudne, a na dodatek wymaga drogich i trudno dostępnych składników…
Profesjonalnie wykonane zdjęcia potraw i składników, publikacja przepisów w prasie, a szczególnie – zaangażowanie w akcję „Wrzesień z Murakamim”, promującą…
Tết Trung Thu (Święto Środka Jesieni, Mid-Autumn Festival) obchodzony jest 15 dnia ósmego miesiąca kalendarza lunarnego, w jesienną pełnię, która…
Emocje spotęgowało zaskoczenie, kiedy w progu zastaliśmy Trisno Hamida z krakowskiego Yellow Doga. Kiedy rządzi w kuchni potrawy są nieposkromione…