X

Lista

Chińska herbata na Bakalarskiej

Muszę Wam się przyznać, że szał na herbatę z tapioką zrozumiałam dopiero w Chinach, stojąc aż w trzech kolejkach do…

Piotr Górecki

Degustacja sake (nihonshu) z Yusuke Koike

Kuchnie Azji chyba nigdy się nam nie znudzą, bo ciągle poznajemy coś nowego. Nowe smaki, nowe produkty, nowych ludzi. (więcej…)

Piotr Górecki

Secret Spice – restauracja banglijsko-indyjska

Jeżeli jeszcze pamiętacie o naszym badaniu indyjskiej gastronomii w Polsce to śpieszymy zawiadomić, że nie dość, że przepadliśmy w regionalnych…

Piotr Górecki

Ramen w domu – Brian MacDuckston

Na polskim rynku pojawiła się właśnie nowa książka o ramenie. I chociaż jej tytuł wskazywać może na uproszczony charakter przepisów,…

Piotr Górecki

Japońska herbata u Pani Onigiri

Jak mówi starożytne japońskie przysłowie: "Znajdź sobie w życiu kogoś, kto będzie patrzył na Ciebie tak jak Kasia patrzy na…

Piotr Górecki

Tajskie sosy do gotowani

Nasza kolekcja sosów wciąż się rozrasta i w tym momencie mamy ich około 40. Nie zawsze są to produkty o…

Piotr Górecki

Dim sum w Reginie!

O tym czym jest dim sum (to nie chińskie pierożki!) pisaliśmy jakiś czas temu na blogu, ale chyba nikt w…

Piotr Górecki

Ramdon czyli jjapaguri

Święto Miłości jest raz w roku, więc postanowiliśmy zaszaleć i przygotować coś co rzadko trafia na nasz stół - koreański…

Piotr Górecki

Yummy India Foodies

Nie do końca wiemy jeszcze jak odnaleźć się w złożonych smakach kuchni indyjskiej, ale robimy co w naszej mocy, aby…

Piotr Górecki

The Tokio Tower – domowa kuchnia japońska

Przyznajemy się bez bicia. Mamy słabość i sentyment do domowej kuchni japońskiej. Wbrew obiegowym opiniom nie zawsze jest to kuchnia…

Piotr Górecki