Chińska herbata na Bakalarskiej
Muszę Wam się przyznać, że szał na herbatę z tapioką zrozumiałam dopiero w Chinach, stojąc aż w trzech kolejkach do…
Muszę Wam się przyznać, że szał na herbatę z tapioką zrozumiałam dopiero w Chinach, stojąc aż w trzech kolejkach do…
Kuchnie Azji chyba nigdy się nam nie znudzą, bo ciągle poznajemy coś nowego. Nowe smaki, nowe produkty, nowych ludzi. (więcej…)
Jeżeli jeszcze pamiętacie o naszym badaniu indyjskiej gastronomii w Polsce to śpieszymy zawiadomić, że nie dość, że przepadliśmy w regionalnych…
Na polskim rynku pojawiła się właśnie nowa książka o ramenie. I chociaż jej tytuł wskazywać może na uproszczony charakter przepisów,…
Jak mówi starożytne japońskie przysłowie: "Znajdź sobie w życiu kogoś, kto będzie patrzył na Ciebie tak jak Kasia patrzy na…
Nasza kolekcja sosów wciąż się rozrasta i w tym momencie mamy ich około 40. Nie zawsze są to produkty o…
O tym czym jest dim sum (to nie chińskie pierożki!) pisaliśmy jakiś czas temu na blogu, ale chyba nikt w…
Święto Miłości jest raz w roku, więc postanowiliśmy zaszaleć i przygotować coś co rzadko trafia na nasz stół - koreański…
Nie do końca wiemy jeszcze jak odnaleźć się w złożonych smakach kuchni indyjskiej, ale robimy co w naszej mocy, aby…
Przyznajemy się bez bicia. Mamy słabość i sentyment do domowej kuchni japońskiej. Wbrew obiegowym opiniom nie zawsze jest to kuchnia…