Mit ramenu, czyli „kebab Japonii”
Prawie każda dyskusja między fanami azjatyckiego jedzenia przebiega podobnie: po podróżniczych wyliczankach następuje krytyka polskiego rynku gastro z finalną kropką…
Prawie każda dyskusja między fanami azjatyckiego jedzenia przebiega podobnie: po podróżniczych wyliczankach następuje krytyka polskiego rynku gastro z finalną kropką…
Jeśli uzależnieni jesteście od pikantnych smaków, to mamy dla Was dobrą wiadomość - na warszawskim Mokotowie powstało prawdziwe Korea Town.…
Odkryłam magiczny przełącznik trybów funkcjonowania Japończyków*. Wystarczy, że w dłoni pojawi się zmrożona szklanka piwa lub czarka z sake: relax…
Kolejki, kolejki, kolejki. Będą mi się śnić po nocach, bo chociaż jedzenie w Tokio dostępne jest na każdym kroku (no…
Trochę mi się już przejadły te wszystkie monoporcje, mini-torciki, sfery, ciastka z formy. Nie zrozumcie mnie źle – doceniam ich…
Od czasu do czasu mamy straszną ochotę na koreański streetfood. Ma być szybko, ostro i tylko z tego, co jest…
W internetach huczy od newsów o nowych lokalach gastro, trochę ciszej mówi się o zamknięciach, ale kto z Was ostatnio…
Zdarza się Wam narzekać na lokale z azjatycką kuchnią w Warszawie? Czas z tym skończyć i zabrać się do gotowania,…
Mimo depresyjnej aury, w Wólce Kosowskiej nadal panuje świąteczny nastrój – w końcu całkiem niedawno obchodzony był Księżycowy Nowy Rok.…
Kolejny z cyklu sosów - mắm nêm, pochodzi ze środkowego Wietnamu. Region ten to kolebka kuchni wietnamskiej, powstawały tu pierwsze…