X

Lista

Bún bò Huế: przepis na najlepszą zupę Wietnamu

W Polsce prawie zupełnie nieznana, na świecie zyskuje coraz większą popularność (patrz: imponująca, foodpornowa wersja z londyńskiej restauracji The Little…

Piotr Górecki

Bakalarska – Stadion kontratakuje

Bakalarska to jedyne miejsce w Warszawie, które zachowało międzykulturowy urok Jarmarku Europa. Wprawdzie koncept ten tragicznie skończył pod co-noc-nam-mrugającym Stadionem…

Piotr Górecki

Wólka Kosowska XVI – Powrót podrobów

Do naszego menu w Wólce Kosowskiej wracają podroby – zmienili się właściciele lokalu, który od lat słynął z przyrządzania piątej…

Wiktoria Górecka

Jak robić lepsze zdjęcia jedzenia?

Dzisiaj każdy jest fotografem kulinarnym. Instagram, który ma już prawie 7 lat, zmienił reguły gry w fotografii i to nie…

Piotr Górecki

Hawaje w Zushi Point

Warszawę zalała fala nowego trendu: kuchnia hawajska! Brzmi rajsko, ale z czym się to właściwie je i czego możemy spodziewać…

Piotr Górecki

Nie jesteśmy gotowi na autentyczną kuchnię wietnamską

Zawsze mnie zastanawia jak to się dzieje, że w naszych rodzimych orientalnych barach podawane są dania, które nie są reprezentacją…

Wiktoria Górecka

Sushiya – nowy poziom sushi

Większość naszych znajomych po spróbowaniu sushi w Japonii jest pod tak wielkim wrażeniem jakości i świeżości składników, że kategorycznie odmawia…

Wiktoria Górecka

Najlepszy udon w Polsce jest… wegański

Nawet nie wiecie jaka to przyjemność obserwować jak azjatyckie kuchnie zdobywają podniebienia Polaków za sprawą…. nas samych! Kiedy mieszkający w…

Wiktoria Górecka

Polaku, przestań mordować sushi!

Morderstwo przez utopienie. Utopienie w sosie sojowym. Ale na początek odrobina historii. Sushi w Polsce cieszy się od dłuższego czasu…

Piotr Górecki

Czarny i zimny ramen (Vegan Ramen Shop)

Z wielkomiejskiego upału zrodziła się szalona myśl na ramen, który ramenem do końca nie jest. W intensywnej pianie z czarnego…

Wiktoria Górecka