X

Lista

Nowe phở bò tái gầu w Wólce!

To, co najlepsze w Wólce to jej ciągła zmienność. Kiedy wydaje nam się, że już wszystko jedliśmy nagle pojawia się…

Piotr Górecki

Omakase w Mizu Sushi

Doczekaliśmy się omakase w stolicy! Chociaż chodzą słuchy, że w restauracji Mizu, itamae Paweł Trzaskowski, przygotowuje omakase już od niespełna…

Wiktoria Górecka

Wielki test sosów Sriracha

Przyznajemy się! Zabraliśmy się do tego testu z wypiekami na twarzy, motywowani nieposkromioną ciekawością - jak to jest w jednej…

Wiktoria Górecka

Udon & Tempura – brokuły i marchew nas zwiodły

W warszawskim Wilanowie ulokowała się japońska restauracja, do której skradaliśmy się długo jak nigdy. Wprawdzie od początku jej istnienia wiedzieliśmy,…

Wiktoria Górecka

Kuroneko – Japonia w Łodzi

Sama nie wiem jak to się stało, że ostatnio coraz częściej odwiedzamy Łódź. Przyciąga nas jej złożona tkanka miejska, pełna…

Wiktoria Górecka

Kacze żołądki w sajgońskim stylu (phá lấu mề vịt)

Jesienią mamy ochotę na jedzenie proste, pikantne i pełne mocnych smaków, dlatego kacze żołądki przyprawiamy tak jak phá lấu, pełne…

Wiktoria Górecka

The Cool Cat: pop-upowa kolacja!

Rzadko zdarza nam się pisać zapowiedzi, ale robimy wyjątek. Dokładnie rok temu braliśmy udział w pop-upowej kolacji, towarzyszącej Festiwalowi Filmowemu…

Wiktoria Górecka

Jak jeść koreański bibimbap?

Koreański ryż mieszany z dodatkami to danie-wytrych w mojej kuchni, ponieważ ma ogromny potencjał łączenia wielu, pozornie niepasujących składników w…

Piotr Górecki

Test wietnamskich kaw Trung Nguyên

Jedno z najczęstszych pytań związanych z Wietnamem dotyczy kawy Trung Nguyên. Co oznaczają numery na opakowaniu? Która wersja jest najlepsza?…

Wiktoria Górecka

Pho 206 – więcej niż standard

Co nas przywiało na Chłodną, stołeczną ulicę pełną gastronomicznych skrajności? Miejska legenda o znajomej wegance, która dla zupy phở z Pho…

Wiktoria Górecka