Z Czeladzi, Katowic i Tychów przenieśliśmy się do Krakowa. Jest tyle nowych i nieodwiedzonych miejsc, ale zaczęliśmy od spotkania z teamem Jedling Marketing we Wschód Bar, gdzie powitały nas dwa koty maneki-neko (masło maślane, wiem ?).
Okazuje się, że lokal, w którego karcie znajdziecie największe azjatyckie klasyki z wielu krajów Azji Południowo-Wschodniej, zaczyna specjalizować się… w kuchni syczuańskiej. Mapo dofu i dan dan mian (z własnej produkcji makaronem) to wyjątkowo przyjemny balans smaków ostrych (pieprz syczuański dający wyraźny efekt mala!), słonych i kwaśnych. Jeśli próbowaliście dan dana we Wschodzie jakiś czas temu – czas na rewizytę – jest teraz dużo lepszy!
Wschód jest też miejscem, gdzie łatwo zamawiać „na stół” i dzielić się jedzeniem. Do takiego właśnie sposobu ucztowania zachęcamy. (Edit: ale jedzenie w pojedynkę też jest super!) 🙂
Mamy już plany na wieczór i jutro, ale może pominęliśmy TO JEDNO miejsce, które po prostu trzeba odwiedzić? ?
Wschód Bar
Adres: ul. Miodowa 4 Pasaż Lokal 5, 31-054 Kraków
Godziny otwarcia: pon. zamknięte, wt.-czw. 16:00-22:00, pt. 16:00-23:00, sob. 12:00-23:00, niedz. 12:00-22:00