Rozbrat 20 umie w Restaurant Week
Rzadko bywa tak, że podczas wizyty w restauracji zagra zupełnie wszystko - obsługa, jedzenie, nastrój i koncepcja menu. Dzisiaj w…
Rzadko bywa tak, że podczas wizyty w restauracji zagra zupełnie wszystko - obsługa, jedzenie, nastrój i koncepcja menu. Dzisiaj w…
Jesteśmy w Wólce regularnie, ale i tak trudno nam nadążyć za zmianami dostępności produktów spożywczych i gotowych wyrobów w azjatyckich…
Jeśli wyobrażaliście sobie połączenie kuchni Wschodu i Zachodu jako wysublimowaną grę smaków to będziecie zawiedzeni. Bánh mì xíu mại to…
Ugotowanie ryżu kleistego wymaga trochę gimnastyki. Zwyczajny garnek elektryczny daje średnie rezultaty – ziarna lepią się, ale są zbyt miękkie.…
Restauracje restauracjami, bary barami, ale czasami najlepsze azjatyckie jedzenie znajdziecie ukryte w wózeczkach, których właściciele pojawiają się w skupiskach potencjalnych…
To bardzo popularne w Syrii danie śniadaniowe w swojej najbardziej podstawowej formie (inne wersje zawierają np. kurczaka, jagnięcinę czy bakłażany).…
Ryżowe trójkąty to absolutna miłość Małej Pyzy, a wyjazd do Japonii tylko ją wzmógł. Przetestowaliśmy onigiri ze sklepów konbini, wypasionych…
Moda na gotowanie rozpowszechniła się wśród polskich Wietnamczyków (albo wietnamskich Polaków) do tego stopnia, że Facebook dosłownie zalany jest zdjęciami…
Regularnie dostajemy maile z zapytaniem o adres naszej restauracji ;) I chociaż zwykle kulinarna magia dzieje się w domu, to…
Wszystko zaczęło się od spotkania trójki foodie. I chociaż każde z nich dało już o sobie znać w polskim światku…