UberEATS – rewolucja czy ściema?
Złośliwi mówią, że komputery rozwiązały problemy, których ludzie tak naprawdę nigdy nie mieli. Czy podobnie jest z mobilnymi aplikacjami do…
Złośliwi mówią, że komputery rozwiązały problemy, których ludzie tak naprawdę nigdy nie mieli. Czy podobnie jest z mobilnymi aplikacjami do…
Uwielbiam matchę do tego stopnia, że jestem w stanie wysiedzieć całą japońską ceremonię herbacianą w siadzie klęcznym, ignorując paraliż nóg…
Od niedawna w sieci sklepów Lidl pojawiły się ryżowe kanapki, wkraczamy zatem w nową erę powszechnego dostępu do przejawów kuchni…
Ramen i udon w Japonii rzadko idą w parę. Chociaż oba makarony łączy pszenna mąka to na tym podobieństwa się…
Rzadko zdarza się danie proste, a tak skutecznie przenoszące do samego środka Chin. Makaron Dan Dan (擔擔麵) uderza smakiem intensywnym, że…
Kuchnia zmienną jest i dobrze, bo to znak, że ekipa The Cool Cat słucha klientów, zwłaszcza pożeraczy bao. Huk z…
Dawniej spożywanie podrobów dyktowane było ekonomią, dzisiaj coraz częściej mówi się o świadomym jedzeniu „od nosa do ogona”. Jeśli chcemy,…
Sama nie wiem, kiedy do mojej głowy wpadła dzika myśl, żeby samodzielnie fermentować wieprzowinę. Nie mniej zdziwieni byli Wietnamczycy z…
Z niecierpliwością czekamy na restaurację chińską w stylu dim sum/yum cha. Nie, nie chodzi nam o kolejną tanią pierogarnię, ale…
Przy okazji zakupów w sklepach spożywczych w CH Marywilska 44 postanowiliśmy odwiedzić lokal, który darzymy szczególnym sentymentem - jego właścicieli…