“To co Pyza” – wrzesień 2018
Wrzesień już na półmetku, pora więc na drugi odcinek "to co Pyza". Tym razem wybrałem miejsca nie tylko z Warszawy,…
Wrzesień już na półmetku, pora więc na drugi odcinek "to co Pyza". Tym razem wybrałem miejsca nie tylko z Warszawy,…
W każdym zakątku Tokio można znaleźć ramen, ale jeśli naniesiemy wcześniej swoje typy na wirtualną mapę, to niezależnie od tego…
Kuchnia wietnamska jest zwykle czasochłonna, pracochłonna lub ewentualnie czaso-pracochłonna. Występuje w niej jednak kategoria dań, która stanowi wyjątek od reguły:…
Od ramenu się nie ucieknie! Za każdym razem, kiedy zaczynam zastanawiać się czy na blogu nie pojawia się za dużo…
Teksty krytyczne powstają w bólach i zastanawiamy się długo czy w ogóle je tworzyć. Budzą one negatywne emocje u restauratorów,…
Tyle razy słyszałam już: jest tyle rodzajów ramenu, ilu kucharzy. To wygodne zdanie-wytrych, które pozwala na zignorowanie bogactwa regionalnych, pieczołowicie…
Szczeżuje pospolite odnaleźć można w łachach, dawnych odnogach Wisły, a blisko Warszawy - chociażby nad Zegrzem. To właśnie tam Wietnamczycy…
Podobno kryzysy w social mediach wybuchają w weekendy. Kryzysy w gastro social mediach wybuchają natomiast codziennie. Klienci restauracji narzekają na…
Obco brzmiąca nazwa kryje w sobie ponad 120 lat historii cukiernictwa w Warszawie. Historii łączącej szwajcarskie doświadczenie założyciela Laurentego Lourse'a…
A dzisiaj na deser skóra z pomelo! Nie brzmi apetycznie? Nic nie szkodzi - wietnamska kuchnia pełna jest zaskakujących sposobów…