X

Lista

Koko & Roy na Restaurant Week

Restaurant Week Polska rusza już w przyszłym tygodniu (3-17.04 SzanujęJedzenie - idę na Restaurant Week!) i w tej edycji totalnie…

Piotr Górecki

Bangkok z Pumpui

Ten wyjazd obalił w mojej głowie mit streetfoodu - wszyscy znamy te hasła: jedz tam, gdzie znajdziesz największą kolejkę Tajów,…

Piotr Górecki

Wegańskie rameny w Uki Green

Na nowy wegański ramen bar, którego twórcami są Kohei Yagi​ i Taira Matsuki​, wiele osób czekało od dłuższego czasu. Ze…

Piotr Górecki

Biblia ramenu od Naohito Kuroki

Naohito Kuroki stworzył shio ramen (tokusei shio soba) jakiego nie było. Powstał na bazie sześciu rodzajów soli z całego świata,…

Piotr Górecki

Hon mirin

Mirin (słodkawe „wino ryżowe”) to jeden z podstawowych dodatków stosowanych w kuchni japońskiej. I choć we wczesnym okresie Edo był…

Piotr Górecki

Gdzie zjeść w Bangkoku – moje 10 miejsc

Podczas relacji z wyjazdu do Bangkoku pojawiały się pytania dotyczące inspiracji Markiem Wiens z migrationology.com. I ja się tym pytaniom…

Wiktoria Górecka

Czego szukać na blogu?

Poniżej znajdziecie zestawienie popularnych tekstów z bloga - kolejność przypadkowa, ale pogrupowaliśmy wszystko w kilka głównych kategorii. Może to być…

Piotr Górecki

“To co Pyza” – styczeń i luty 2019

Dzisiaj mamy dla Was aż 19 miejsc, więc żeby zbytnio nie przedłużać - zaczynamy! Wiele z nich już znacie z…

Piotr Górecki

Bangkok Soi – takiej Tajlandii w Warszawie jeszcze nie było

Znacie nasze podejście – zwykle polecamy konkretne dania, a nie lokal. Tym razem będzie inaczej, bo na Bangkok Soi nie…

Wiktoria Górecka

Viet Cong ramen – przepis

Viet Cong ramen to bardzo rzadko spotykane danie, które odkryliśmy przy okazji naszej podróży do Nagoi (można go znaleźć niemalże…

Wiktoria Górecka