Koko & Roy na Restaurant Week
Restaurant Week Polska rusza już w przyszłym tygodniu (3-17.04 SzanujęJedzenie - idę na Restaurant Week!) i w tej edycji totalnie…
Restaurant Week Polska rusza już w przyszłym tygodniu (3-17.04 SzanujęJedzenie - idę na Restaurant Week!) i w tej edycji totalnie…
Ten wyjazd obalił w mojej głowie mit streetfoodu - wszyscy znamy te hasła: jedz tam, gdzie znajdziesz największą kolejkę Tajów,…
Na nowy wegański ramen bar, którego twórcami są Kohei Yagi i Taira Matsuki, wiele osób czekało od dłuższego czasu. Ze…
Naohito Kuroki stworzył shio ramen (tokusei shio soba) jakiego nie było. Powstał na bazie sześciu rodzajów soli z całego świata,…
Mirin (słodkawe „wino ryżowe”) to jeden z podstawowych dodatków stosowanych w kuchni japońskiej. I choć we wczesnym okresie Edo był…
Podczas relacji z wyjazdu do Bangkoku pojawiały się pytania dotyczące inspiracji Markiem Wiens z migrationology.com. I ja się tym pytaniom…
Poniżej znajdziecie zestawienie popularnych tekstów z bloga - kolejność przypadkowa, ale pogrupowaliśmy wszystko w kilka głównych kategorii. Może to być…
Dzisiaj mamy dla Was aż 19 miejsc, więc żeby zbytnio nie przedłużać - zaczynamy! Wiele z nich już znacie z…
Znacie nasze podejście – zwykle polecamy konkretne dania, a nie lokal. Tym razem będzie inaczej, bo na Bangkok Soi nie…
Viet Cong ramen to bardzo rzadko spotykane danie, które odkryliśmy przy okazji naszej podróży do Nagoi (można go znaleźć niemalże…